Uw partner bij duurzame energie

Uw partner bij duurzame energie

Uw partner bij duurzame energie

De nieuwe serie Hero Inverter warmtepompen

De Hero inverter warmtepompen zijn zeer energie zuinige toestellen die op een milieuvriendelijke manier voor verwarming en warm water zorgen. De Hero warmtepomp maakt voor het grootste deel gebruik van ‘gratis’ hernieuwbare energie uit de omgeving, het is een duurzaam en een energiebesparend alternatief voor de cv-ketel.

De Ventus™ Hero warmtepomp garandeert bij buitentemperaturen tussen de 35ºC en -25ºC altijd een comfortabel binnenklimaat. Daarnaast heeft de Hero een elektrisch back-up verwarmingselement van 3.0 kW die bij extreme buiten temperaturen, lager dan -15ºC, in werking treedt.

De hoeveelheid energie die de warmtepomp gebruikt is laag in vergelijking met de opbrengst. 65% tot 80% van de door de warmtepomp geleverde energie wordt ‘gratis’ gewonnen uit de omgeving. Hierdoor verbruikt een warmtepompinstallatie minder energie dan een traditioneel verwarmingssysteem.

Een inverter warmtepomp

De Ventus™ Hero series zijn modulerende inverter buitenlucht/water warmtepompen en momenteel het beste wat de markt te bieden heeft. De Hero series kunnen zich veelal traploos tussen een minimaal en maximaal vermogen aanpassen aan de vraag van het moment. Dit voorkomt een ‘overschot’ (te veel warmte levering) aan warmte in de installatie.

In de afbeelding ziet u duidelijk is dat verwarming van de temperatuur met de Ventus™ Inverter warmtepomp veel gelijkmatiger verloopt dan met een start/stop systeem. Dit geeft meer comfort en pakt over een jaar gezien ook nog zuiniger uit.

Een ander woord voor inverter warmtepomp is ‘modulerende warmtepomp’, een warmtepomp die moduleert tussen minimaal en maximaal vermogen. (Moduleren betekend aanpassen). Bij een vergelijking in Energy labels en SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) het seizoensrendement van een warmtepomp zult u zien dat modulerende warmtepompen het best presteren.

Bij de Ventus™ buitenlucht/water warmtepompen is een modulerende warmtepomp al langer gemeengoed, sterker nog, het kan bijna niet anders. Onze verklaring hiervoor is vrij simpel. De buiten lucht in Nederland varieert gedurende het jaar nogal in temperatuur, zeg maar van -15ºC tot + 30ºC. Het benodigde vermogen van de woninginstallatie wordt bepaalt door de buitentemperatuur. Wanneer de buitentemperatuur in de winter -10°C bereikt, zal de warmtepomp een aanvoer temperatuur van 35ºC moet kunnen leveren. Immers in de winter moet de warmtepomp de woning kunnen verwarmen. Als je dan ook bedenkt dat het vermogen van de machine meestal toeneemt na gelang de buitentemperatuur hoger wordt, is het snel duidelijk dat er in het voor- en najaar veel te veel vermogen is. Daarom worden de Ventus™ warmtepompen bijna altijd modulerend uitgevoerd. 

De mogelijkheden

Ventus™ HERO-H-8 inverter

De HERO-H-8 heeft een verwarmingscapaciteit van 12.0 kW (9.0 kW+ 3.0 kW) met een back up verwarming van 3.00 kW. Hij heeft een koelvermogen van 8.1 kW. De HERO-H-8 is inzetbaar bij een buitentemperatuur van tot -25°C. Hij heeft een hoog rendement ErP energie A++ label.

Ventus™ HERO-H-15 inverter

De HERO-H-15 heeft een verwarmingscapaciteit van 18.00 kW (15.0 kW+ 3.0 kW) met een back up verwarming van 3.00 kW. Hij heeft een koelvermogen van 10.0 kW. De HERO-H-15 is inzetbaar bij een buitentemperatuur van tot -25°C. Hij heeft een hoog rendement ErP energie A++ label.

Ventus™ HERO-H-15B inverter

De HERO-H-15B heeft een verwarmingscapaciteit van 17.3 kW. Hij heeft een koelvermogen van 14.5 kW. De HERO-H-15B is inzetbaar bij een buitentemperatuur van tot -15°C. Hij heeft een hoog rendement ErP energie A++ label.

Ventus™ HERO-H-25T inverter

De HERO-H-25T heeft een verwarmingscapaciteit van 25.1 kW. Hij heeft een koelvermogen van 20.0 kW. De HERO-H-25T is inzetbaar bij een buitentemperatuur van tot -15°C. Hij heeft een hoog rendement ErP energie A++ label.

Opzoek naar een oplossing om duurzame energie op te wekken?