Uw partner bij duurzame energie

Uw partner bij duurzame energie

Uw partner bij duurzame energie

Warmtepompen

Waarom een warmtepomp?

Onze website wordt vernieuwd en uitgebreid! Deze pagina is onder constructie.

Soorten installatiesI

Warmtepompen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Wat is het verschil tussen een monoblock of split warmtepomp? Je wilt namelijk bij een overstap een goede keuze maken.

De warmtepomp komt in twee varianten, een monoblock of een split-uitvoering. Beiden zijn leverbaar voor een hybride systeem en all-electric systeem. Wat is het verschil tussen een monoblock en split warmtepomp? Daarvoor is het belangrijk de werking van beide systemen te weten. Beide systemen zijn een optie wanneer je de cv-ketel wilt vervangen. Door goed informatie te verkrijgen weet je wat een warmtepomp kost en welke keuze de juist is. 

Wat is een hybride warmtepomp?

Naast een all-electric warmtepomp kan je ook kiezen voor een hybride oplossing. Jouw cv-ketel werkt dan als team samen met een warmtepomp. De cv-ketel verwarmt nog steeds jouw douchewater. Hierdoor bespaar je ruimte en kosten op een warmwaterboiler. En zelfs minder goed geïsoleerde huizen kunnen zo worden verwarmd, want op extreem koude dagen blijft de cv-ketel gewoon bijspringen. Hoewel je de kosten van de gasaansluiting behoudt, kan je met dit team tot 80% op je gasverbruik besparen, tegen lagere aanschafkosten en zonder ingrijpende aanpassingen in je woning.

 

Bi-Bloc.  (Split)  

Wat is een split lucht/water warmtepomp?

Bij een split warmtepomp wordt net als bij een monoblock systeem energie uit de buitenlucht onttrokken. Er is een buitenunit en een binnenunit aanwezig. Deze zijn met elkaar in verbinding door een koudemiddelleiding. In de buitenunit zijn de compressor, verdamper aanwezig. In de binnenunit vindt het condensatieproces plaats met de condensor. Er is sprake van een gesloten systeem waarin het koudemiddel circuleert.

Eventueel kan het warme water gedeelte gemaakt worden door een losse boiler te plaatsen en dan door middel van een driewegklep door de warmtepomp te verwarmen. 

 

 

Mono-Bloc.

Wat is een monoblock lucht/water warmtepomp?

Bij een monoblock warmtepomp wordt energie uit de buitenlucht onttrokken en omgezet in warmte. Het belangrijkste om te weten is dat alle onderdelen in de buitenunit zijn geïntegreerd. Dat zijn de compressor, condensor, expansieventiel en de verdamper. De hele warmtepomp zit dus in de buitenunit. Er komt geen koudemiddel aan te pas om de warmtepomp in de woning te krijgen, dit is namelijk water.

Eventueel kan het warme water gedeelte gemaakt worden door een losse boiler te plaatsen en dan door middel van een driewegklep door de warmtepomp te verwarmen. 

 


 

All-in-one

Wat is een ALL-in – one warmtepomp?

Bij een All- in-one  warmtepomp wordt net als bij een bi block systeem energie uit de buitenlucht onttrokken. Er is een buitenunit en een binnenunit aanwezig. Deze zijn met elkaar in verbinding door een koudemiddelleiding. In de buitenunit zijn de compressor, verdamper aanwezig. In de binnenunit vindt het condensatieproces plaats met de condensor. Er is sprake van een gesloten systeem waarin het koudemiddel circuleert. 

Het warme water gedeelte wordt gemaakt  door de warmtepomp Binnendeel die verwerkt zit in de omkasting van de boiler.

Het voordeel van een All-in-one- systeem is dat het eencompacte opstelling heeft dat lijkt op een staande combi koel- vriescombinatie. 

Het nadeel hierbij is dat het een vaste aantal liters heeft.

 

 

 

Opzoek naar een oplossing om duurzame energie op te wekken?